Voyeur furniture

  • Website design + development
  • Tools: Adobe XD & WordPress
agsdi-clothing-handbag

Inleiding

Voyeur Furniture is de overkoepelende naam van een antiek meubel zaak met 2 vestigingen in Amsterdam dat unieke vintage meubels verkoopt. De winkel is alleen op afspraak te bezoeken.

Met het grote raam en hun klassieke Franse dubbele voordeur met een leeuwenkop erboven oogt het pand in de Pijp majestueus.

Voyeur, betekent volgens Van Dale: ‘iemand die de neiging heeft om anderen te bespioneren’.

“Door ons enorme kozijn gluren mensen vaak naar binnen. Net zoals wij soms een kijkje in het leven van mensen krijgen bij het ophalen van hun meubels,” zegt Bette van Ettekoven (Mede-eigenaar van Voyeur).

agsdi-zoom-in

Opdracht

Een website dat het voyeuristische gevoel moet creëren en uitstralen. Simpel, maar met creatieve details wordt het mysterieuze en speelse gevoel van Voyeur los gebracht bij de lezer.

De website moet een showcase zijn van de antieke meubelen, zodat klanten een afspraak kunnen inplannen om het product in 1 van de 2 hun winkels te bekijken en te kopen.

Nadat er een afspraak verzoek wordt gemaakt via de website, ontvangt zowel de bezoeker als Voyeur hiervan een gestijlde bevestigingsmail, door middel van een MailChimp integratie.

agsdi-eye-closed

Unieke details

    • Het menu icoontje is een custom (SVG) van een jaloezie, dat animeert en het menu opent zodra je erop klikt. Net alsof je door hun enorme kozijn, de Voyeur winkel in wilt kijken door de jaloezie te openen.
    • Het voyeuristische gevoel wordt uitgestraalt door middel van transities van tekst/producten die tevoorschijn komen en weer verdwijnen terwijl je verder naar beneden scrollt.
    • Kenmerkend voor Voyeur is de binocle dat in de letter ‘o’ zit verwerkt van het logo, waarvan de verticale lijn doortrekt naar beneden op de vitrine van hun pand (zoals te zien op bovenstaande foto). Deze binocle zit ook op de homepagina verwerkt en covert de gehele pagina.
    • Op de ‘About’ page is een google maps integratie toegevoegd, deze is uitgesneden en gestyled in de Voyeur kleuren en vervolgens ook in de binocle verwerkt.